RECEPT VOOR EEN TAART

FEESTTAART MET FRUIT

ASVZ bestaat dit jaar 50 jaar. Tijd voor een feestje en taart! Medewerkers van restaurant De Roef bedachten een feestelijke vruchtentaart. Smullen maar! Richard en Arjan maakten dit recept. Richard werkt in restaurant De Roef op locatie Merwebolder in Sliedrecht. Samen met teamleider Arjan de Bruin maakte hij de vruchtentaart. Een fotograaf maakte foto’s.

De bodem van de vruchtentaart is gemaakt van biscuitdeeg. Die kun je zelf maken.


Tip: heb je weinig tijd? Maak het deeg van tevoren en vries het in. Haal de bodem wel op tijd uit de vriezer. Dan kan het ontdooien. Je hoeft de taart dan alleen nog te versieren. Je kunt natuurlijk ook een taartbodem uit de supermarkt gebruiken. Dat is nog makkelijker!

Snij het deeg doormidden en haal de bovenkant eraf.

Verdeel de helft van de jam over de onderkant. Snij de helft van de aardbeien in plakjes.

Verdeel de plakjes op de jam. Leg de bovenkant van het deeg erop met de lichte kant naar boven.

Verdeel de rest van de jam over het deeg. Snij de rest van de aardbeien doormidden.

Verdeel de plakjes kiwi, mandarijnen, bosbessen, aalbessen en aardbeien mooi over de taart.

Meng de abrikozenjam met het water en smeer met een kwastje over het fruit.

Het eindresultaat! Een heerlijke, glimmende, feestelijke vruchtentaart.

TIP

Je kunt de taart ook met ander fruit versieren. Bijvoorbeeld met abrikozen, perziken, bramen of frambozen.

Deel dit artikel