ZOMERRECEPT

FRUITIJSJES

Bij de zomer horen ijsjes! Wist je dat je van fruit heel gemakkelijk zelf ijsjes kan maken? Bijvoorbeeld van aardbeien, peren of kiwi’s. Dat wordt smullen! Richard en Arjan maakten dit recept. Richard werkt in restaurant De Roef op locatie Merwebolder in Sliedrecht. Samen met teamleider Arjan de Bruin maakte hij de vruchtentaart. Een fotograaf maakte foto’s.

Leg alle ingrediënten en keukenspullen klaar.

Spoel de ijsvormpjes
om met water.

Snijd de kroontjes van
de aardbeien.

Doe de aardbeien in een maatmaker en voeg de honing toe.

Doe het citroensap erbij.

Pureer de ingrediënten in een blender of met een staafmixer.

Vul de vormpjes en zet
5 uur in de vriezer.

Smullen maar!

Je kan ook ijsjes maken van kiwi, peer of banaan. Dit zijn de recepten!

Tip: Maak een driekleurenijsje! Vul de ijsvorm eerst met 1/3 van het perenmengsel. Zet het 1 uur in de vriezer.
Herhaal dit met 1/3 van het aardbeienmengsel en 1/3 van de bananenmix.

Deel dit artikel