TIJD VOOR SOEP
MOSTERDSOEP
Het is altijd tijd voor een lekker soepje! Els heeft samen met haar collega’s van Lunchroom B’tje Extra in Sliedrecht een heerlijke mosterdsoep gemaakt. Naast mosterd zitten er ook groenten in. Je kunt de soep eten als lunch of als avondeten. En het is zo gemaakt!
Welke ingrediënten heb je nodig?
Stap 1
Snipper de ui. Smelt de boter in een (soep)pan en bak hierin de ui kort aan.
Stap 2
Roer de mosterd erdoor en laat 3 minuten ontzuren. Roer daarna de bloem erdoor en laat het 5 minuten garen.
Stap 3
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 4
Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. En snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg toe aan de soep.
Stap 5
Was en snijd de prei in dunne reepjes. En voeg toe aan de soep.
Stap 6
Roer de kookroom en kruidenkaas door de soep. En breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Stap 7
Pureer de soep met een staafmixer. Was en snijd de bieslook fijn. En voeg toe aan de soep.
TIP VAN ELS!
‘Wil je liever niet vegetarisch eten? Voeg dan krokant gebakken spekjes toe aan de soep. Of gerookte zalmsnippers. Dat is ook lekker!’