SCHOONMAKEN

WAT IS SCHOON?

Maak jij elke week je kamer schoon? Wat doe je dan? Doe je dit alleen of samen met je begeleider? Maar wat is nu eigenlijk schoon? Daar kunnen de meningen over verschillen.

Jan-Willem de Bruin werkt bij het Facilitair Bedrijf van ASVZ en gaat elke dag langs bij woningen om te kijken of de woning schoon genoeg is. Dit doet hij omdat ASVZ ervoor moet zorgen dat alle locaties schoon en hygiënisch zijn. Jan-Willem vertelt dat er een handig lijstje is waarop staat hoe je je kamer moet schoonmaken. Dat lijstje staat op www.tijdschrift-asvz.nl. Je begeleider kan het lijstje ook opzoeken op het Portaal van ASVZ.

Cursus schoonmaken

Er zijn ook cursussen over schoonmaken voor bewoners en begeleiders. Jan-Willem komt dan van alles vertellen. Dat duurt ongeveer één uur. Wil jij leren hoe je het beste je kamer kan schoonmaken? Stuur dan een mail naar jdbruin@asvz.nl.

Ricardo vertelt over schoonmaken

Ricardo van Os is 33 jaar en woont op Grundel 4 in Sliedrecht. Hij vertelt: ‘Ik maak elke week mijn kamer schoon samen met begeleiding. Ik vind het belangrijk dat mijn kamer netjes opgeruimd is. Er mag geen vuil liggen. En het moet goed schoon zijn. Verder hebben we als bewoners allemaal een taak in huis, zoals de vaatwasser inruimen en tafeldekken. We doen met elkaar het huishouden.’

Lijst over schoon maken

Hoe maak jij je kamer schoon? Op de lijst hieronder staat hoe je je kamer moet schoon maken. Sommige dingen kun je het beste iedere dag doen. En andere dingen doe je één keer per week.

WIST JE DAT?

Komt Jan-Willem of zijn collega op jouw woning langs? En kijkt hij op jouw kamer? Dan moet je dat van tevoren weten. Je mag er ook bij zijn.

Deel dit artikel