MINDFULNESS

EVEN RUST IN JE HOOFD

Heb je soms moeite met ontspannen of concentreren? Of heb je veel aan je hoofd? Dan is mindfulness misschien wel iets voor jou.

Met mindfulness leer je om even stil te staan. En met je aandacht in het nu te zijn. Je denkt niet aan het verleden of de toekomst. Maar richt je aandacht op wat je nu aan het doen bent. Bij ASVZ kan je een training mindfulness volgen.

Oefeningen

Je leert tijdens de training verschillende oefeningen. Deze kan je ook thuis doen. Voorbeelden van oefeningen zijn:

  • Luisteren Probeer tijdens een wandeling een aantal minuten stil te zijn. Zodat je alle geluiden uit de omgeving kunt horen. Zoals de vogels of het geritsel van de bladeren.
  • Dankbaarheid Schrijf elke dag drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Zo ga je steeds meer de mooie dingen in het leven zien.
  • Lichaam Ga op een matje liggen en haal rustig adem. Ga in gedachten je hele lichaam langs. Begin bij je tenen en eindig bij je gezicht. Zo leer je om je hele lichaam te ontspannen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de training mindfulness? Stuur dan een mail naar Sasja Quaadvliet: squaadvliet@asvz.nl.

Coen (34), ervaringsdeskundige

‘Mindfulness heeft mij veel opgeleverd. Zo heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen. En pieker ik minder. Ook heb ik geleerd om met de pijn in mijn lijf om te gaan. Nu help ik Sasja als ervaringsdeskundige bij de training mindfulness. Ik geef de deelnemers adviezen en tips. En deel mijn positieve ervaringen met mindfulness.’

Wil je zelf de bodyscan een keer proberen? Gebruik dan dit filmpje!

Deel dit artikel