MAAK JE KAMER GEZELLIG

GEZELLIG EN TOCH BRANDVEILIG

In de winter is het al vroeg donker buiten. Je bent nu vaak binnen. Dan wil je je kamer of de woonkamer graag extra gezellig maken.

Als we het gezellig willen maken, denken we vaak aan kaarsjes en lampjes. Maar we willen niet dat er brand komt. Daarom mag je geen echte kaarsen aansteken. Ook niet alle lampjes zijn veilig. Gelukkig zijn er dingen die wel kunnen!

Kaarsen met batterij

Er zijn kaarsen met batterijen die er bijna als echt uitzien. Of waxinelichtjes met een batterij. Je kunt deze kaarsen en lichtjes extra leuk maken met een speciale zak erom heen. Let er wel op dat deze zak brandveilig is.

Kerstboom

Het is bijna kerst. Misschien wil je wel een kerstboom neerzetten. Of kersttakken ophangen. En die wil je waarschijnlijk ook versieren. Dat wordt gezellig! Je mag op de woning alleen kunstbomen of kunsttakken neerzetten. Echte bomen en takken zijn verboden.

Brandveilig materiaal

Kaarsen met een batterij of een kunstkerstboom kun je in veel winkels kopen. Bijvoorbeeld bij de Hema, Action of Xenos. Het is belangrijk dat de spullen van brandveilig materiaal zijn. Dat is materiaal dat niet snel vlam vat. Op de verpakking staat of het brandveilig materiaal is. Twijfel je? Vraag dan je begeleider om hulp.

Filmpje over brandveiligheid

Jij kan helpen om te zorgen dat er geen brand komt op de woning. In dit filmpje vertellen we waar je op moet letten in je eigen huis.

Deel dit artikel