ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

DAGBESTEDING IN CORONATIJD

Door de coronaregels moesten de locaties van de dagbesteding in het voorjaar sluiten. Je kreeg dagbesteding in en om je huis. Sinds de zomer kon ASVZ toch een aantal locaties openen voor kleine groepen. Hoe hebben cliënten de dagbesteding ervaren?

De Centrale Cliëntenraad (CCR) heeft alle sectorale cliëntenraden gevraagd wat zij van de dagbesteding in coronatijd vonden. De ervaringen van cliënten zijn belangrijk. Want door jullie ervaringen kan de CCR advies geven aan de raad van bestuur van ASVZ.

Reacties

De CCR heeft veel reacties gekregen. Er zijn veel verschillende ervaringen. Sommige cliënten vinden de dagbesteding op de woning prettig. Je hoeft dan niet weg. En je bent met je eigen huisgenoten. Maar er zijn ook cliënten die het saai of vervelend vinden. Zij missen hun eigen werkplek en hun collega’s.

Bespreken

De CCR heeft met de raad van bestuur gepraat over jullie ervaringen. Het bestuur onderzoekt met de managers en teamleiders wat ze kunnen veranderen. En op welke veilige manier dat kan. We houden jullie via de website van ASVZ en via de cliëntennieuwsbrieven op de hoogte.

Heb jij een idee?

Heb je nog een idee? Bijvoorbeeld over de dagbesteding? Of over contact hebben in coronatijd? Mail naar clientzeggenschap@asvz.nl.

Wil je meer weten over het coronavirus?

Op de website van ASVZ vind je veel informatie. Ook leggen we uit welke regels er zijn. Of kijk hieronder op de website van Steffi. Zij legt eenvoudig alles over het coronavirus uit.

Deel dit artikel