DAT WORDT GENIETEN
HEERLIJKE SPECULAAS
Wie vindt een stuk speculaas nou niet lekker? Speculaas hoort ook helemaal bij de winter. Tijd dus om zelf speculaas te maken. Dat kan met het recept van Patrick. Hij maakt dit recept vaak met zijn collega’s van de Soete Inval in Sliedrecht. Veel bakplezier!
Welke ingrediënten heb je nodig?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Snijd de boter in kleine stukjes.
Stap 3
Doe alle ingrediënten samen met de boter in een kom.
Stap 4
Kneed alles door tot een soepel deeg. En leg het een uur in de koelkast.
Stap 5
Rol het deeg uit op het bakpapier tot een plak van ongeveer 0,5 centimeter dik.
Stap 6
Zet de bakplaat in de oven. Bak de speculaas af in ongeveer 30 minuten.
Stap 7
Laat de speculaas afkoelen met de deur van de oven open. Eet smakelijk!
TIP VAN PATRICK!
‘Wil je liever kleine speculaasjes maken? Rol het deeg dan dunner uit. En steek met verschillende vormpjes koekjes uit het deeg.’