Stap 1
Mix 240 gram boter met de eieren. Gebruik 10 gram van de boter om de cakevorm in te vetten.
Stap 2
Voeg de gewone suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker toe. En mix tot een romig mengsel.
Stap 3
Voeg de koek- en speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel toe. En mix nog een minuut door elkaar.
Stap 4
Giet de helft van het beslag in de ingevette cakevorm.
Stap 5
Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel de stukjes appel over het beslag.
Stap 6
Schep de rest van het beslag bovenop de stukjes appel. En bestrooi met de amandelen.
Stap 7
Bak de cake ongeveer 55 minuten in de oven op 170 graden. Eet smakelijk!
TIP VAN BENJAMIN!
‘Wil je weten of de cake gaar is? Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar.