DAT WORDT GENIETEN
WINTERSE RATATOUILLE
Ratatouille is een heerlijke groentestoof die ze in Frankrijk vaak eten. Cor bedacht samen met zijn collega’s van de Kjoep in Sliedrecht deze winterse ratatouille. Met wintergroenten als knolselderij en winterpeen. Eet smakelijk!
Welke ingrediënten heb je nodig?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Snijd de pastinaak, knolselderij, winterpeen en pompoen in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
Stap 3
Leg de plakken tegen elkaar in de ovenschaal. Tot de schaal vol is.
Stap 4
Snijd de geroosterde paprika’s in kleine stukken.
Stap 5
Verwarm de tomatenblokjes samen met het sap, de paprika, de tijm, zout en peper tot een saus.
Stap 6
Giet de saus over de groenten en zet de ovenschaal in de oven.
Stap 7
Verlaag na 10 minuten de oventemperatuur naar 160 graden. Bak de ratatouille in 35 tot 40 minuten gaar in de oven.
TIP VAN COR!
‘Je kan er net als de Fransen brood bij eten. Of je eet de ratatouille met gebakken aardappels, pasta of rijst.’