13/15
  • Pages
  • Editions
01 Welkom
02 Knutselen voor de lente
03 Talentontwikkeling
04 Kort nieuws
05 Winactie
06 Apps & gadgets
07 Innovatie
08 Lekker lachen
09 Jaarplan 2023
10 Even voorstellen
11 Medezeggenschap
12 Probleem of klacht
13 Eet smakelijk
14 Veilig & gezellig wonen
15 Bewoner aan het woord

LEKKER VEGETARISCH

SALADE MET COUSCOUS

Couscous wordt veel gegeten in landen in Noord-Afrika. Giovanni maakt dit recept regelmatig met zijn collega's van eetcafé de Roef in Sliedrecht. Probeer ook eens deze overheerlijke salade met couscous. Eet smakelijk!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Klik hier voor het boodschappenlijstje

Stap 1

Doe de couscous in een kom. En giet hierop 150 milliliter kokend water. Roer door en laat afkoelen.

Stap 2

Wrijf de couscous los in een schaal. Dit kan je ook met een vork doen.

Stap 3

Snijd de ui, peper, tomaat, perzik, komkommer en dadels in blokjes.

Stap 4

Voeg wat je gesneden hebt toe aan de couscous. En roer goed door elkaar.

Stap 5

Klop olijfolie, perziksap en citroensap in een schaaltje door elkaar. Dit is de dressing.

Stap 6

Roer 2/3 van de dressing door de couscous. En schep de couscous op de borden.

Stap 7

Verdeel de munt en rucola erop. En sprenkel de rest van de dressing eroverheen. Eet smakelijk!

TIP VAN GIOVANNI!

‘Ik voeg soms ook stukjes feta toe aan de salade. Dat maakt ‘m extra lekker! En in de zomer maak ik deze salade vaak als bijgerecht bij een barbecue.’

MEER RECEPTEN

Ben jij nog niet uitgekookt? Dat komt goed uit. We hebben nog meer recepten voor je. Klik op een afbeelding voor het recept. Veel kookplezier!

Fruitijsjes
Worteltaart
Lekkernij voor oudjaar
Falafel
Feesttaart
Gevulde kipfilet
Wrap met groenten
Moussaka
Driegangenmenu
Risotto met paddenstoelen
Borrelplank
Surinaamse nasi
Speculaascake met appel
Mosterdsoep
Speculaas

Deel dit artikel