SLIMME APPARATEN IN DE ZORG

WAT IS DOMOTICA?

Er komen steeds meer slimme apparaten om de zorg te verbeteren. Een apparaat is slim als het dingen voor je doet. Bijvoorbeeld het uitluistersysteem van de nachtzorg of de Beeldzorg Centrale.

Ook bij ASVZ worden deze apparaten steeds vaker gebruikt. Zoals de microfoons en camera’s die gebruikt worden door de nachtdienst. Andere voorbeelden zijn de beeldzorg en apparaten van Eureka van ASVZ. Deze slimme apparaten noemen we ook wel: domotica.

Duidelijke afspraken

ASVZ vindt het belangrijk om deze slimme apparaten in de zorg te gebruiken. Maar ASVZ doet dit niet zomaar. We maken hier duidelijke afspraken over. Er zijn wetten en regels over domotica. Hier houdt ASVZ zich aan. Als jij domotica gaat gebruiken, schrijven we dat op in jouw IP.

Wanneer gebruikt ASVZ domotica?

Domotica wordt alleen gebruikt als het echt nodig is. Het moet de cliënt helpen in het dagelijks leven. Door technische apparaten te gebruiken kan iemand bijvoorbeeld meer zelfstandig blijven wonen.

Folder over domotica

ASVZ heeft opgeschreven hoe we omgaan met domotica. Dat staat in deze folder.

Luister de folder over Domotica.

Luister de folder over beeldzorg.

Filmpje over nachtzorg

Het uitluistersysteem voor de nachtzorg is een voorbeeld van domotica. In dit filmpje legt ASVZ uit hoe het uitluisteren werkt.

Deel dit artikel